«ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ RADAR

Στο θέατρο RADAR για τη θεατρική περίοδο 2024-2025 θα παρουσιαστεί το αριστούργημα του Ίψεν, «Βρικόλακες» σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.

 Το έργο γραμμένο το 1881 ήταν μια κραυγή ενάντια στην υποκρισία και την διαφθορά της κοινωνίας.  Συνάντησε πολλές αντιδράσεις από το πρώτο ανέβασμα του στο θέατρο, για την τολμηρότητά του και  τον τρόπο με το οποίο έθιγε τον καθωσπρεπισμό και  τις μικροαστικές αντιλήψεις της κοινωνίας και της εκκλησίας. Κατάφερε όμως να επιβληθεί και να θεωρείται σήμερα από τα πιο σημαντικά έργα της  παγκόσμιας  δραματουργίας.

Η  Αναστασία Παπαστάθη καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου RADAR  και σκηνοθέτης της παράστασης αναφέρει σχετικά για την επιλογή του έργου «Βρικόλακες» του Ίψεν: Είναι μια εξελικτική συνέχεια στο ρεπερτόριο του RADAR καθώς η διαχρονικότητα του έργου και το εύρος των θεμάτων που θίγει, μου δίνει την δυνατότητα να ερευνήσω όχι μόνο τις σχέσεις εντός της οικογένειας, με τις οποίες καταπιάνομαι τα τελευταία χρόνια, αλλά και την σχέση της οικογένειας με την κοινωνία. Η βαθιά ψυχολογική ανάλυση των χαρακτήρων και οι εσωτερικές τους συγκρούσεις, οι συνέπειες των προσωπικών επιλογών, η κληρονομικότητα, οι προκαταλήψεις που “στοιχειώνουν” το παρόν, η κοινωνική υποκρισία και ηθική, είναι θέματα εξίσου σημαντικά και σήμερα που προσφέρουν πλούσιο υλικό ώστε να τεθούν δημιουργικά ερωτήματα.

 Θέατρο RADAR

Πλατεία Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος, Αθήνα, Τ.Κ. 11744 (απέναντι από το Σταθμό Μετρό «Άγιος Ιωάννης») Τηλ.: 2109769294
FB page: Θέατρο-Radar
Instagram: @radartheater
Site: www.radartheater.gr
E-mail: info@radartheater.gr