Το Poetry Slam επιστρέφει live στις 26 Ιουνίου στο Βοξ!

Το poetry slam επιστρέφει live στις 26 Ιουνίου, στον υπέροχο χώρο του θερινού κινηματογράφου Βοξ στα Εξάρχεια!

Οι εγγραφές είναι ανοιχτές για 9 θέσεις έως και την Παρασκευή 18/06, μέσω μηνύματος στη σελίδα του Poetry Slam Gr στο Facebook. Παρακαλούμε πολύ να έχετε διαβάσει τους κανόνες πριν δηλώσετε συμμετοχή. Η Celine Kuyumdzhu, ως νικήτρια του event τον Μάιο, περνάει σε αυτό το event χωρίς κλήρωση. Εάν οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπεράσουν τις 9, θα γίνει κλήρωση live στο instagram στις 19/06.

Το Poetry Slam Gr είναι ένα project που προέρχεται από την αγάπη του Μάκη Μούλου για την ποίηση και την εξέλιξή της, σε μια εποχή που η ανάγκη για έκφραση δεν περιορίζεται μόνο στη βουβή παρουσία μιας ιδέας από σιλικόνη, αλλά αναζητά την κραυγή του σώματος και την πολύτιμη ονείρωξη των συναισθημάτων.

Στην Ποίηση Σλαμ δεν υπάρχουν μονοπάτια. Δεν χωράνε λογοτεχνικά βιογραφικά και βραβεία. Σε 3 λεπτά, ο Σλάμερ πρέπει να συγκινήσει τους κριτές, οι οποίοι επιλέγονται τυχαία μέσα από το κοινό. Το παιχνίδι είναι απλό. Αποτελείται από 2 γύρους, όπου στον πρώτο γύρο όλοι οι Σλαμέρς ερμηνεύουν ένα ποίημά τους και βαθμολογούνται από 5 άτομα που επιλέγονται εθελοντικά από το κοινό.

Στον δεύτερο γύρο περνάνε οι 4 Σλάμερς με την υψηλότερη βαθμολογία και ερμηνεύουν άλλο ένα ποίημά τους, απ’ όπου βγαίνει ο/η νικητής/ρια του event. Το event μας είναι μηνιαίο με τη μορφή τουρνουά ενός χρόνου. Η βαθμολογία είναι συσσωρευτική και το άτομο με την υψηλότερη βαθμολογία από όλη την περίοδο του τουρνουά, είναι ο/η πρωταθλητής/ρια της Ελλάδας κι έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Poetry Slam.

Δίνεται η ευκαιρία σε οποιοδήποτε άτομο που γράφει “ποίηση”, να ανέβει στη σκηνή και να μας βάλει στο σύμπαν που έχει στο κεφάλι του. Στην Ποίηση Σλαμ, ο ποιητής γίνεται περφόρμερ, χωρίς να διαβάζει από χαρτί, αλλά κοιτάζοντας στα μάτια το κοινό του.
Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ποιητικό σύμπαν από τους ποιητές και το κοινό. Ένας κόσμος μέσα από τον οποίο θα ανοίξουν οι ορίζοντές μας μέσα από τις λέξεις και την αναπαράστασή τους.

Το Poetry Slam Gr ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 στην Αθήνα και στοχεύει στο να εξαπλωθεί και στην επαρχία και να καθιερώσει την προφορική ποίηση στην Ελλάδα. Από τον Σεπτέμβριο του 2021, ξεκινάει και το Poetry Slam στη Θεσαλλονίκη με τη στήριξη του Poetry Slam Gr.

Το 2020, το Poetry Slam Gr πήρε μέρος για πρώτη φορά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Σλαμ στη Σλοβενία όπου η Ελλάδα κατέκτησε την 5η θέση και το 2021 συμμετέχουμε και πάλι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βέλγιο και το 2022 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βέλγιο και πάλι.

Η ομάδα του Poetry Slam Gr:
Μάκης Μούλος
Μαρία Μπάκα
Αμαλία Χριστακοπούλου

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε:
στο σάιτ: www.poetryslam.gr
Στο FB: https://www.facebook.com/poetryslamgr/
Instagram: @poetryslamgr
e-mail: poetryslamgr@hotmail.com