ΠΛΑΤΟΝΩΦ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στο Τόπος Αλλού ολοκληρώνονται με μεγάλη επιτυχία και μετά από δύο παρατάσεις, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, οι παραστάσεις του αριστουργήματος του Αντον Παύλοβιτς Τσέχωφ, «ΠΛΑΤΟΝΩΦ», σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή και με τον Μάξιμο Μουμούρη στον επώνυμο ρόλο.

Το πρώτο έργο του μεγάλου Ρώσου –γράφτηκε το 1878 αλλά παίχτηκε για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του το 1923- είναι ένα κολοσσιαίο σε διάρκεια έργο, που αν παιχτεί ολόκληρο η διάρκεια του κρατάει πάνω από 8 ώρες. Μια καινούργια δραματουργική επεξεργασία, απολύτως βασισμένη στο πρωτότυπο, έδωσε την ευκαιρία για μια νέα ρηξικέλευθη παράσταση, που δεν υπερβαίνει τις 2 ώρες σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή. Κανένας δεν θα ανακάλυπτε σήμερα το «Πλατόνωφ» αν ο Τσέχωφ δεν ήταν …ο Τσέχωφ… Το έργο αποκτάει τεράστιο ενδιαφέρον, διότι είναι η μήτρα όλων των κατοπινών μεγάλων έργων του Τσέχωφ, καθώς περιέχει πρόσωπα και καταστάσεις που ο συγγραφέας διαπραγματεύτηκε στα διάσημα κατοπινά του έργα που έμειναν στην ιστορία. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους το έργο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και ήταν στα σχέδια του σκηνοθέτη Νίκου Καμτσή εδώ και χρόνια. Φέτος λοιπόν πραγματοποιήθηκε, καθώς οι καλλιτεχνικές και αισθητικές συνθήκες ευνόησαν το ανέβασμα του.

Στην σκηνή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ στήθηκε ο κήπος του αποθανόντος άδοξα στρατηγού Βοινίτσεφ – Σκηνικό Μίκα Πανάγου – Νίκος Καμτσής, κοστούμια Μίκα Πανάγου – και εκεί μαζεύονται μετά από ένα βαρύ Ρωσικό χειμώνα όλα τα πρόσωπα. Επίκεντρο ο γοητευτικός και προκλητικός επαρχιακός δάσκαλος Μιχαήλ Βασιλίεβιτς Πλατόνωφ, που τον αναλαμβάνει ο Μάξιμος Μουμούρης. Γύρω του δόκιμοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί, βασικοί συνεργάτες και από προηγούμενες συνεργασίες του Νίκου Καμτσή και του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ αναλαμβάνουν τους άλλους ισάξιους ρόλους. Πραγματικά σ΄ αυτό το έργο και ειδικά στο κείμενο που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης, δεν υπάρχουν πρώτοι και δεύτεροι ρόλοι. Οι επαρχιακοί αριστοκράτες όπως ο κτηματίας Πορφύρι Συμεώνοβιτς Γκλαγκόλιεβ (Δημήτρης Φραγκιογλου) που ξετυλίγουν τα πάθη τους στο κτήμα του Βοινίτσεφ και της γυναίκας του Άννας Πέτροβνα (Τζωρτζίνα Παλαιοθοδωρου), είναι όργανα μιας ορχήστρας, που αποδίδει συναρπαστικά το συμπάν του Αντον Τσέχωφ και τον απελπισμένο κόσμο της προεπαναστατικής Ρωσίας. Εκτός από τον Μάξιμο Μουμούρη, τον Δημήτρη Φραγκιογλου και την Τζωρτζίνα Παλαιοθοδωρου, που αναφέραμε πρωταγωνιστούν οι : Θοδωρής Ελευθεριάδης, Λαμπρινή Θάνου, Γιάννης Ζέρβας, Ιωάννα Μυλωνά, Μαριάνθη Φωτάκη, ενώ ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής παίζει τον ρόλο του γιατρού Νικολάι Τριλέσκι.

Πρωτότυπη Μουσική Κώστας Χαριτάτος
Κίνηση Κάλλια Θεοδοσιάδη
Φωτισμοί Γιάννης Ζέρβας
Βοηθός Σκηνοθέτη Χρύσα Νταούλη
Φωτογραφίες Γιώργος Κρίκος
Social Media Sunfollower Socials
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 20:30
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 20:30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
https://www.more.com/theater/platonof-tou-anton-tsexof/
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 45 λεπτά