«Περιπέτεια» Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Άλκη Ζέη

Το δεύτερο τεύχος του 1ου πολιτιστικού περιοδικού για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών που απευθύνεται στα παιδιάμε ωριμότητα μόλις κυκλοφόρησε Έχοντας ως αφετηρία και κεντρικό του αφιέρωμα την Άλκη Ζέη, με αφορμή το Λογοτεχνικό έτος «Άλκη Ζέη», το περιοδικό «Περιπέτεια» συνεχίζει το ταξίδι του και σας προσκαλεί σε νέες περιπέτειες! Η Περιπέτεια πλανιέται ξανά στην πόλη καικυκλοφορεί από τις 15 Δεκεμβρίου 2023, ανήμερα της επετείου της γεννήσεως της αγαπημένης συγγραφέως Άλκης Ζέη, το έργο της οποίας παραμένειανεξίτηλο μέσα στο χρόνο.

Και οι βιβλιοπεριπέτειες συνεχίζονται!

Τι συμβαίνει όταν ο Μπαγκς Μπάνι πάει στο Μέγαρο;
Ποια βιβλία διάβαζε ουφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας,όταν ήταν παιδί και πώς θα ήθελε να βλέπουν οι νέες γενιές την πολιτική;
Η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση και η εικονογράφος Κέλλυ Ματαθία – Κόβο, υποψήφιες για το βραβείο Άντερσεν 2024, μας ξεναγούν στα εργαστήρια της καρδιάς τους.
Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού ανακαλύπτουμε τους θησαυρούς της Ζωρζ Σαρή, μαθαίνουμε για τη Μαρία Κάλλας, τα εντυπωσιακά μυστικά του σύμπαντος, τους μύθους των πειρατών,τη σημασία των παιχνιδιών ρόλων στρατηγικής και την τεχνητή νοημοσύνη, και ανακαλύπτουμετη μαγεία της φύσης, της τέχνης και της γνώσης.
Ο Σάκης Εξαρχόπουλος, ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Καισαριανής ξεδιπλώνει τις απόψεις του για το ιδεώδες του εθελοντισμού και την προστασία του δάσους.

Παράλληλα, ο κορυφαίος αθλητής της ιστιοπλοΐας και δύο φορές Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης μιλά στην «Π» για το θαλασσινό του ταξίδι, τονίζοντας ότι «ο μόνος αγώνας που χάνω, είναι ο αγώνας που δεν δίνω».
Βιβλίο, θέατρο, μουσική, μουσεία, εικαστικά, περιβάλλον, αθλητισμός, παιχνίδια, σειρές και ταινίες,διατροφή και υγεία.
Διαβάστε αυτά και άλλα πολλά στο τεύχος της «Περιπέτειας», που μόλις κυκλοφόρησε!
Το δεύτερο τεύχος του περιοδικού κυκλοφορεί με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα και τη συνεργασία του Ελληνικoύ Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σωματείο πολιτιστικό εθελοντικό μη κερδοσκοπικό.

Η «Περιπέτεια» είναι το πρώτο πολιτιστικό περιοδικό για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών, που απευθύνεται στα παιδιά με ωριμότητα. Δεν έχει και ούτε σκοπεύει νααποκτήσει ύφος διδακτισμού, που απωθεί μικρούς και μεγάλους. Στόχος είναι η Περιπέτεια να φτάσει όπου υπάρχουν παιδιά και να τους δώσουμε τα ερεθίσματα γιανα ξεκινήσουν τη δική τους περιπέτεια στη γνώση και γιατί όχι, να δημιουργήσουν τα δικά τους έντυπα στο πλαίσιο της παιδικής τους κοινότητας.

Πληροφορίες – παραγγελίες τευχών: www.peripeteiamag.gr – e-mail: peripeteiamag@gmail.com