Ολοκλήρωση 10ου MICRO μ: Βραβείο αγαπημένης ταινίας στο CLOUD του Μ. Δημητρίου

10 χρόνια micro μ : IMΜF 2020
Την Κυριακή τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε το ΙΜMF 2020. Το 10 ο  Micro μ μπορεί να μη συνέδεσε φέτος το κοινό του δια ζώσης αλλά η αντιπροσώπευση 50 περίπου διαφορετικών ελληνικών πόλεων με την μαζικότερη συμμετοχή κοινού μέχρι σήμερα, έστω και στην ψηφιακή φετινή αίθουσα, γεμίζει με αισιοδοξία για την απήχηση του έργου της διάδοσης του ελληνικού κινηματογράφου από άκρη σε άκρη της χώρας.
Η εκδήλωση κορυφώθηκε με το ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα που παρουσιάστηκε διαδικτυακά το Σάββατο, του οποίου η τελική πεντάδα διαμορφώθηκε με την «κλασική» ψηφοφορία του κοινού που φέτος έγινε ηλεκτρονικά. «Αγαπημένη Ταινία» του Micro μ Festival για το 2020 αναδείχθηκε η ταινία μικρού μήκους CLOUD του Μιχάλη Δημητρίου, η οποία συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Η ταινία περιγράφοντας μέσα από τις, μπλεγμένες σε εξαρτήσεις και εφήμερες σχέσεις, ζωές ενός πατέρα και της κόρης του μια αλληγορική αντανάκλαση της σημερινής Αθήνας αλλά κι ενός καθημερινού οικογενειακού δράματος, άγγιξε το κοινό του φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.
Στη δεύτερη θέση τo «MilkyWay» του Λευτέρη Γιαννακουδάκη, την οποία επίσης ξεχώρισε το κοινό σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων, την πεντάδα συμπληρώνουν, με σειρά κατάταξης οι ταινίες: 3 η  «Αυτή Η Νύχτα»  του Κωνσταντίνου Γουργιώτη, 4 η  «Η Γυναίκα με τους Παπαγάλους» του Μιχάλη Καλοπαίδη, 5 η  «Hansel» της Βίβιαν Παπαγεωργίου.
Τα βραβεία για φέτος είναι προσφορές των εταιριών RGB Studios και VIDEOPRESS S.A.
Τα επιμέρους βραβεία της Οργανωτικής επιτροπής του IMMF2020 έχουν ως εξής:
Βραβείο Σκηνοθεσίας: Στη Βίβιαν Παπαγεωργίου (Hansel)
Βραβείο Σεναρίου: Στον Παναγιώτη Κράββαρη (Marie)
Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου: Στον Κώστα Κορωναίο (Premier Amour)
Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου: Στην Έλσα Λεκάκου (Violetta)
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω Links:
www.micromfestival.gr
https://www.facebook.com/micromfestival
https://twitter.com/micromfestival
@micro_m_festival