«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη – Νέο πρόγραμμα προβολών λόγω αυξημένης ζήτησης

«Ο Αμερικάνος»
του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
με τον Θανάση Σαράντο

Η παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς
Το χριστουγεννιάτικο διήγημα του Παπαδιαμάντη για περιορισμένο αριθμό εορταστικών διαδικτυακών προβολών μέσω της viva.gr
Από 19 Δεκεμβρίου 2020 έως 3 Ιανουαρίου 2021
4 νέες ημερομηνίες προβολών λόγω αυξημένης ζήτησης!
28,29,20 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου
11ος χρόνος επιτυχίας
Πάνω από 60.000 θεατές

ONLINE STREAMING (HD με ανάλυση 1080p),
με ειδική επαγγελματική/τηλεοπτική μαγνητοσκόπηση

Ειδική προνομιακή τιμή: 5 ευρώ
Αγορά εισιτηρίων εδώ

Ο «Αμερικάνος», η παράσταση που βασίζεται στο χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, άρχισε με επιτυχία στις 19 Δεκεμβρίου και συνεχίζει τις εορταστικές της διαδικτυακές προβολές, προσθέτοντας 4 νέες ημερομηνίες λόγω αυξημένης ζήτησης.

Ο «Αμερικάνος» είναι μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και ξενιτιάς. Η παράσταση σε σκηνοθεσία-ερμηνεία του Θανάση Σαράντου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση Λάμπρου Πηγούνη με μουσικό επί σκηνής τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη, έχει παιχτεί από το 2009 μέχρι και σήμερα σε πάνω από 50 πόλεις από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, αυτή του αφηγητή που κρυφοκοιτάζει τη δράση και μεταμορφώνεται σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη που ερμηνεύεται ζωντανά από τον μουσικό Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνεχής διάλογος της ιδιόμορφης γλώσσας του Σκιαθίτη συγγραφέα με την ζωντανή σύγχρονη μουσική: το σύμπαν των ατμοσφαιρικών ήχων που παράγονται από μια ιδιαίτερη χρήση του πιάνου όπου παίζεται και ως σαντούρι συνάδουν με τον πλούτο και την δύναμη της συναρπαστικής παπαδιαμαντικής γλώσσας.

Ηθοποιός και θεατές καλούμαστε να κοινωνήσουμε στον μυστηριώδη και μαγευτικό κόσμο του Παπαδιαμάντη, τον γεμάτο ποίηση και λυρισμό.

Περίληψη του έργου
Παραμονή Χριστουγέννων 1879. Ο «Αμερικάνος», Τζων Στόθισον είναι ένας «ξένος μέσα στον κόσμο του». Φυσικά, δεν είναι ούτε ξένος ούτε Αμερικάνος, αλλά ένας Έλληνας μετανάστης, που ύστερα από 25 χρόνια επιστρέφει στο νησί του, όπου κανείς δεν τον αναγνωρίζει. Περιπλανάται μόνος στην αποβάθρα του λιμανιού και τριγυρνά στα σοκάκια της μικρής συνοικίας και στα χαλάσματα του πατρικού σπιτιού του. Το μόνο που τον κάνει να συνεχίζει να ελπίζει είναι ο έρωτας: η ελπίδα ότι η αγαπημένη του ίσως να βρίσκεται ακόμα εκεί και να τον περιμένει. Ακριβώς όπως ο Οδυσσέας, που γύρισε για να ξαναβρεί τη χαμένη του Ιθάκη στα μάτια της πιστής του Πηνελόπης. Τελικά, ο Τζων Στόθισον θα καταφέρει να γίνει ξανά ο Γιάννης που όλοι γνώριζαν;

Η ταυτότητα της παράστασης
«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
θεατροποιημένη λογοτεχνία
Διάρκεια: 55 λεπτά

Συντελεστές
Σκηνοθεσία- Φωτισμοί – Ερμηνεία: Θανάσης Σαράντος
Μουσική σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης
Μουσικός επί σκηνής: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Σκηνική επιμέλεια: Λίνα Μότσιου
Βοηθός σκηνογράφου: Χρήστος Λάσκαρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοφάνης Μιλλεούνης
Τηλεσκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαυρομούστακος
Επικοινωνία: art ensemble
Παραγωγή: εταιρεία θεάτρου Ηθικόν Ακμαιότατον

Αγορά εισιτηρίων

Η μαγνητοσκόπηση υψηλής ανάλυσης, με χρήση πολλαπλών καμερών πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Φούρνος με ειδικά διαμορφωμένη τηλεσκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαυρομούστακου υπό την καθοδήγηση του Θανάση Σαράντου.

Η λήψη της εικόνας έγινε σε ανάλυση 4Κ, ενώ η προβολή της παράστασης θα παρουσιαστεί σε FULL HD. Η μαγνητοσκόπηση και η ONLINE STREAMING προβολή της παράστασης δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες να παρακολουθήσουν την γνωστή και επιτυχημένη παράσταση από όπου και αν βρίσκονται, στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό.

Απαγορεύεται αυστηρά η μαγνητοσκόπηση, ηχογράφηση, φωτογράφηση μέρους ή/και όλης της παράστασης & κάθε χρήση οπτικοακουστικών μέσων καταγραφής. Καταστρατήγηση του παρόντος διώκεται ποινικά.

Η διαδικασία παρακολούθησης της παράστασης είναι η εξής:
Αγοράζοντας ένα εισιτήριο / κωδικό για την προβολή της παράστασης, θα λάβετε στο email σας link με τη σελίδα της παραγγελίας σας από όπου θα μπορείτε να κατεβάσετε το παραστατικό σας (εισιτήριο). Ανοίγοντας το εισιτήριό σας, παίρνετε τον μοναδικό κωδικό του barcode σας. Εισάγετε τον κωδικό αυτό στη σελίδα που αντιστοιχεί στην προβολή που έχετε επιλέξει

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:
Σάββατο 19/12, διαθέσιμη από 20:00 -00:00
Κυριακή 20/12, διαθέσιμη από 18:00-00:00
Πέμπτη 24/12, διαθέσιμη από 12:00 – 00:00
Παρασκευή 25/12, διαθέσιμη από 12:00 – 00:00
Σάββατο 26/12, διαθέσιμη από 20:00- 00:00
Κυριακή 27/12, διαθέσιμη από 18:00-00:00
Δευτέρα 28/12, διαθέσιμη από 20:00- 00:00
Τρίτη 29/12, διαθέσιμη από 20:00- 00:00
Τετάρτη 30/12, διαθέσιμη από 20:00 – 00:00
Παρασκευή 1/1, διαθέσιμη από 12:00 – 00:00
Σάββατο 2/1, διαθέσιμη από 20:00- 00:00
Κυριακή 3/1, διαθέσιμη από 18:00-00:00

Η είσοδος του κοινού στην σελίδα προβολής της παράστασης δύναται να πραγματοποιηθεί από την ώρα έναρξης έως τις 23:59. Από τις 00:00, το login στην παράσταση θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση αναζητήστε στο:
http://ithikon-akmeotaton.blogspot.com/

Facebook page:
https://www.facebook.com/oAmerikanosTouAlexandrouPapadiamante/

Copyright Ηθικόν Ακμαιότατον, 2020