ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ «Sergei Rachmaninoff – Anastasia Romanoff» Μια ιδέα της Μάγδας Μαυρογιάννη ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η Μάγδα Μαυρογιάννη επανέρχεται μ’ ένα νέο μουσικό-θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Sergei Rachmaninoff – Anastasia Romanoff» την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Μαζί με την Μάγδα Μαυρογιάννη θα εμφανιστούν ο Άρης Γραικούσης στο πιάνο, η ηθοποιός Ανδρομάχη Δαυλού και η σοπράνο Κάτια Πάσχου.

Το Αναλόγιο παρουσιάζεται με αφορμή τα 250 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου συνθέτη, πιανίστα, αρχιμουσικού Sergei Rachmaninoff. Τι κοινό υπάρχει μεταξύ του Σεργκέι Ραχμάνινοφ και της Αναστασίας Ρομανόφ; Ένα από τα μεγάλα μυστήρια του 20ου αιώνα. Η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία της Ρωσίας η οποία θεωρείται ότι δολοφονήθηκε αλλά οι φήμες την θέλουν ζωντανή έξω από τη χώρα της, ψάχνει να βρει την αλήθεια της και προσπαθεί να πείσει για την καταγωγή της.
Ο μεγάλος συνθέτης Σεργκέι Ραχμάνινοφ εγκαταλείπει τη Ρωσία γιατί σημαντικά διεθνή γεγονότα κάνουν την ζωή του περίπλοκη και τον ωθούν έξω από τη χώρα του.Η αδιάκοπη θέληση να συνθέσει μουσική είναι μια εσωτερική παρότρυνση για να εκφράσει τα συναισθήματά του.  Η μουσική είναι η έκφραση της προσωπικότητάς του.
Φέρτε την έμπνευση μέσα στην καρδιά και το μυαλό.  Διότι η πραγματική έμπνευση έρχεται από μέσα.  Εάν δεν υπάρχει τίποτε μέσα, τίποτα εξωτερικό δεν μπορεί να βοηθήσει.

Ο Ραχμάνινοφ δημιουργεί ήχους, μελωδίες και η Αναστασία εξομολογείται στην ψυχίατρο τους φόβους της προσπαθώντας να λύσει τον γρίφο της ζωής της.

Συντελεστές:
Ιδέα-Κείμενο-Aφήγηση-Σκηνική Επιμέλεια:  Μάγδα Μαυρογιάννη
Θεατρική ερμηνεία:  Ανδρομάχη Δαυλού
Πιάνο:Άρης Γραικούσης
Soprano:Κάτια Πάσχου

Πληροφορίες:
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ.  Θεοχαράκη Βας. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
Ημερομηνία: 8 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 20:30
Διάρκεια:80 λεπτά
Προπώληση εισιτηρίων: