Οι παιδικές παραστάσεις “…και βγαίνω!” & “Μια θαυμάσια ημέρα” στο Studio Μαυρομιχάλη από την Artika

H Artika, η ομάδα που ξεκίνησε το θέατρο για τις πολύ νεαρές ηλικίες (0-6 χρονών) στην Ελλάδα και συνεχίζει από τότε να εξερευνά αδιάλειπτα αυτό το είδος, φέρνει κοντά σας για τη νέα θεατρική περίοδο, στο Studio Μαυρομιχάλη, δύο παραστάσεις που αγαπήθηκαν πολύ:

«… και βγαίνω!»

3ος χρόνος επιτυχίας

Από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Σάββατο στις 5:30 μμ.

Θέατρο με ζωντανή μουσική και χορό για θεατές από 10 μηνών

Πώς αντιλαμβάνονται και ανακαλύπτουν τα πολύ νεαρά παιδιά τον κόσμο των μεγάλων;

Πως βοηθάει η φαντασία την κατανόηση της πραγματικότητας;

Που τελειώνει το «Εγώ» και που αρχίζει ο κόσμος;

Με όχημα αυτά τα ερωτήματα η παράσταση «… και βγαίνω» γίνεται σημείο συνάντησης του «μέσα» και του «έξω», του «Εγώ́» και του «άλλου», κομμάτια του ίδιου κόσμου. 

 

Προπώληση εισιτηρίων

https://www.ticketservices.gr/event/omada-artika-kai-vgaino/

και

«Μια θαυμάσια ημέρα»

Από την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Θέατρο με ζωντανή μουσική, χορό και ποίηση για θεατές 3 έως 7 χρονών και τους ενηλίκους συνοδούς τους

Από πολύ νωρίς στη ζωή μας αρχίζουμε να διαμορφώνουμε συνήθειες και ρουτίνες που μας προσφέρουν ασφάλεια και την αίσθηση ότι όλα βρίσκονται υπό έλεγχο.

Κάποτε, όμως, χάνουμε τον έλεγχο και τότε είναι να σα να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μας, χάνεται η λογική, η ισορροπία, ακόμα και τα λόγια μας. Τότε, είναι η ώρα να ανακαλύψουμε ξανά τον κόσμο, τις σχέσεις, να συνδεθούμε με όσα υπάρχουν γύρω μας, με κάποια από αυτά ίσως και για πρώτη φορά.

Η παράσταση επαναλαμβάνεται ύστερα από την επιτυχημένη παρουσίαση της στην Ελλάδα και το εξωτερικό το 2021.

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.ticketservices.gr/event/mia-thavmasia-mera-omada-artika/

Η Artika είναι μία ομάδα που δημιουργεί παραστάσεις για όλες τις ηλικίες. Οι παραστάσεις της βασίζονται κυρίως στο θέατρο της επινόησης και συνδυάζουν πολλές διαφορετικές καλλιτεχνικές γλώσσες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική, την κίνηση, και τον λόγο.

Το ενδιαφέρον της για το θέατρο για τις πολύ νεαρές ηλικίες ξεκίνησε από την αρχή της δημιουργίας της ομάδας, θεωρώντας ότι η πρώτη ηλικία του ανθρώπου είναι εξίσου σημαντική, αν όχι και περισσότερο, με κάθε άλλη περίοδο της ζωής του. Οι παραστάσεις που δημιουργεί για αυτές τις ηλικίες σκοπό έχουν όχι μόνο να διασκεδάσουν ή να εκπαιδεύσουν τους νεαρούς ανθρώπους, αλλά κυρίως, να τους προσφέρουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου, καθώς πιστεύει στη δύναμη που έχει να εξελίσσει τη νόηση, το συναίσθημα και τη φαντασία.

Εκτός από παραστάσεις, η Artika δημιουργεί και συντονίζει εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια. Στο πλαίσιο αυτό, το 2022 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ για την παρουσίαση και δημιουργία μαθημάτων, εργαστηρίων, ημερίδων και άλλων δραστηριοτήτων γύρω από θέματα που αφορούν το θέατρο και την εκπαίδευση για τις πολύ νεαρές ηλικίες 0 έως 6 χρονών.

Η ομάδα εδρεύει στην Αθήνα, αλλά από την αρχή θεωρούσε σημαντικό και επεδίωξε το άνοιγμα της δράσης της και εκτός Ελλάδας. Έτσι, είναι μέλος του Small Size Network και του μεγάλου Ευρωπαϊκού προγράμματος «Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for early years», Creative Europe 2018-2022, ενώ οι παραστάσεις της ταξιδεύουν σε διεθνή φεστιβάλ από το 2008.

Τον Μάιο του 2023,η ομάδα, επιθυμώντας να φέρει σε επαφή το Ελληνικό κοινό με τη δουλειά ξένων καλλιτεχνών και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν στο θέατρο για τις πολύ νεαρές ηλικίες, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Νεαρούς Θεατές 0-6, «Απ’ την Αρχή», με σκοπό να αποτελέσει ένα διετή θεσμό.

Τα μέλη της ομάδας, προερχόμενοι όλοι και συνδυάζοντας διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους, είναι οι καλλιτέχνες: Κατερίνα Αλεξάκη, Κλεονίκη Καραχάλιου, Βασίλης Καζής και Μαριλένα Τριανταφυλλίδου.

Θέατρο: Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια – Τηλ. 210-6453330

Προπώληση εισιτηρίων:

«…και βγαίνω!»: https://www.ticketservices.gr/event/omada-artika-kai-vgaino/

«Μια θαυμάσια ημέρα»: https://www.ticketservices.gr/event/mia-thavmasia-mera-omada-artika/

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 10€ 

Μειωμένο (Ανεργίας, Πολυτέκνων, Ομαδικό 15 άτομα+): 8€ 

Οι παραστάσεις θα παρουσιάζονται επίσης καθημερινά για τα σχολεία στο θέατρο ή στο χώρο σας: 6908881527

Artika Αστική Εταιρεία Πολιτιστική Μη Κερδοσκοπική

T. +306908881527

Ιστοσελίδα: http://www.artika.co/

Facebook: ArtikaTheatreCompany

Mail: artika.info@gmail.com