Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου “Το Ιταλικό Θέατρο στην Ελλάδα”

Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου “Το Ιταλικό Θέατρο στην Ελλάδα”, ένας νέος θεσμός είναι γεγονός. 

Το Ιταλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Δραματική Σχολή ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΑΤΟ ξεκινούν μία πολιτισμική συνεργασία, μία ανταλλαγή κουλτούρας, εθίμων και τέχνης. 

Το Ιταλικό Θέατρο στην Ελλάδα είναι ένας θεσμός που ευελπιστούμε να αγκαλιαστεί από το κοινό. Σύγχρονα Ιταλικά θεατρικά έργα, θα μεταφραστούν ειδικά στα ελληνικά, και θα δοθούν στους καθηγητές της Σχολής, καταξιωμένους και έμπειρους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα έργα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Η σύγχρονη ιταλική δραματουργία εντυπωσιάζει με τον λόγο της, την διεισδυτικότητα της και την ανατρεπτική ματιά. 

Οι έλληνες σκηνοθέτες της ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΑΤΟ θα αναμετρηθούν με καινούργιο υλικό, σε πρώτη ανάγνωση και θα φέρουν τη σύγχρονη Ιταλική γραφή στη σύγχρονη Ελληνική σκηνή.

Το φεστιβάλ είναι πολυεπίπεδο θεματικά και το κάθε έργο πραγματεύεται διαφορετικές ιστορίες, αξίες, το σήμερα, το χθες, το αύριο, τον κόσμο μας, τον ψυχισμό μιας κοινωνίας, διαφορετικής; Ίδιας; της κοινωνίας των ανθρώπων . 

*******

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MCF

Εθνική Τράπεζα

 

ΧΟΡΗΓΟΣ MCF

ΔΕΠΑ

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ MCF

PricewaterhouseCoopers

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΔΩΡΗΤΕΣ MCF

KARANTZAS AND PARTNERS LAW FIRM

GRUPPO GEMELLO

ΘΕΣΜΙΚΟΙΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ MCF

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σπίτι της Κύπρου –Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας

Δήμος Αθηναίων

EFFE-Europe for Festivals, Festivals for Europe

LIKE- European Regions and Cities for Culture

 

ΘΕΣΜΙΚΟΙΧΟΡΗΓΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΙΜΚ

ΕΡΤ

ΠΡΩΤΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, KOSMOS

COSMOTETV

NEWS 24/7

 

 ΧΟΡΗΓΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΙΜΚ

ΤΑΝΕΑ  Ιn.gr  Αθήνα 9,84 , Tvxs,  ΑΥΓΗ, The TOC.gr,    Το Ποντίκι, Monopoli.gr, Culturenow.gr, Pepper 96,6 fm, AthensVoiceRadio 102.5, ΣτοΚόκκινο 105,5, overfm 104,9, infowoman, infokinds, infokindscy, oneman,Clickatlife.gr,  Onlytheater.gr, ΘΕΑΘΗΝΑΙ, noisyart&musicsocialnetwork,  TheGreekPlayProject,  ForFree.gr, tetragwno.gr, mikrofwno.gr, topconsept.gr, in2life.gr, Artandpress.gr, Artplay.gr Theatromania.gr, Webmusic.gr, Ngradio, Amagi.gr, Boemradio.com, ΚromaMagazine, Theatermag.gr, Sinwebradiotocradio.grcitytag_theAthensguide,streetradio, CityKidsGuide.com , travel4kids,kidsproject