Η Underground Youth Orchestra ταξιδεύει και πάλι εκτός συνόρων

Μετά από τρία χρόνια αναγκαστικής αποχής λόγω της πανδημίας, η Underground Youth Orchestra ανοίγει και πάλι τα νεανικά φτερά της και συνεχίζει τις εμφανίσεις της στο εξωτερικό.

Μετά από τρία χρόνια αναγκαστικής αποχής λόγω της πανδημίας, η Underground Youth Orchestra ανοίγει και πάλι τα νεανικά φτερά της και συνεχίζει τις εμφανίσεις της στο εξωτερικό.

Στις 4 Ιανουαρίου, αναχωρεί για το Mannheim της Γερμανίας, όπου θα συνεργαστεί με την Νεανική Ορχήστρα του Mannheim και θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία στις 7 Ιανουαρίου 2023.

Ως σολίστ στη συναυλία αυτή θα συμμετέχουν και τρία μέλη της Ελληνικής νεανικής συμφωνικής ορχήστρας: η Μαρίνα Ηλιάδου στο βιολί, ο Mateo Shestani στο τσέλο και ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος στο πιάνο. 

Στο πρόγραμμα, περιλαμβάνεται και ένα έργο της νεαρής, διεθνώς βραβευμένης συνθέτριας και μέλους της ορχήστρας, Ναταλίας Χατζοπούλου, το οποίο θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Η Underground Youth Orchestra επιχορηγείται και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Η Underground Youth Orchestra μετά από δεκαετή καλλιτεχνική παρουσία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες νεανικές συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, συνεργαζόμενη με Γερμανικά πανεπιστήμια και φορείς.

Στόχος της Underground Youth Orchestra είναι να προσφέρει σε νέους ταλαντούχους μουσικούς την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ορχηστρική τέχνη συμμετέχοντας σε υψηλού επιπέδου συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάσημους μαέστρους και σολίστ. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα καλλιτεχνικής εξέλιξης των ταλαντούχων μελών της μέσα από την σολιστική εμφάνιση τους με την ορχήστρα και την συμμετοχή τους σε masterclasses με επιλεγμένους καθηγητές από την Ευρώπη.

Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

Η Underground Youth Orchestra επιχορηγείται και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.