“ΓΛΥΚΑ ΔΕΚΑΞΙ” ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

 

«Γλυκά δεκάξι»

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΕΙΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 

 

Οι εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν το καινούργιο βιβλίο του Γιάννη Πα-παγιάννη «Γλυκά δεκάξι», μια γλυκόπικρη ιστορία ενηλικίωσης για την αγάπη και την απώλεια.

Την ημέρα των γενεθλίων της μια δεκαεξάχρονη δέχεται ένα τηλεφώνημα. Αυτό θα είναι το πρώτο από τα γεγονότα που θα ανατρέψουν τη ζωή της. Λίγους μή-νες αργότερα, μεταμφιεσμένη σε αγόρι, με τη βοήθεια ενός παράξενου συμμαθητή της, θα παραβιάσει το άδυτο του Αγίου Όρους, ξεκινώντας μια μεγάλη περιπέτεια.

Όμως τόσο η δική της πορεία όσο και η αναγνωστική πορεία είναι γεμάτη κρυμμένα μυστικά. Γιατί ο αδελφός της έφυγε για το Άγιο Όρος; Ποιος είναι ο μυ-στηριώδης άγνωστος που της τηλεφωνεί και πώς επηρεάζει την ιστορία; Πώς θα επι-βιώσει σ’ ένα περιβάλλον όπου δεν έχει πατήσει ποτέ γυναίκα;

Ο συγγραφέας δομεί με επιδεξιότητα αυτή την ιστορία απώλειας και ενηλικί-ωσης, κρύβοντας στοιχεία που αποκαλύπτονται μέσα από την αφήγηση και οικοδο-μώντας τους χαρακτήρες με τρόπο ώστε να μη χάνει ποτέ το ενδιαφέρον του ο ανα-γνώστης. Η γλυκύτητα αλλά και η πικρία που κρύβει τόσο η πορεία της πρωταγωνί-στριας όσο και το ανατρεπτικό τέλος ανταποκρίνονται σε μια τρομακτική αλλά και αισιόδοξη πραγματικότητα. Ό,τι φεύγει δεν γυρίζει πίσω, αλλά η ζωή συνεχίζεται και οδηγεί σε πολλαπλές και απρόβλεπτες εξελίξεις.

*

Ο Γιάννης Παπαγιάννης κατάγεται από την Ικαρία, αλλά ζει στην Αθήνα. Έχει σπου-δάσει φυσική και έχει κάνει δύο μεταπτυχιακά στους υπολογιστές και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάζεται ως εκπαιδευτής ενηλίκων. Γράφει κριτική λογοτεχνίας στην Κυ-ριακάτικη Αυγή, στον Ελεύθερο Τύπο και σε ηλεκτρονικά περιοδικά. Έχει δημοσιεύ-σει διηγήματα σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά, έχει γράψει σενάρια μικρού μήκους και έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα. Το τελευταίο του, Ο άνδρας που γεννήθη-κε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνώστη στην κατη-γορία μυθιστορήματος και για το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

website: www.diaplasibooks.gr