Διαδικτυακή έκθεση «Το βλέμμα μου και η πόλη»

Διαδικτυακή Ομαδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών

Μια άλλη ματιά στην πόλη του Ασπροπύργου από 19 καλλιτέχνες του τόπου

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:
23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 – 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021
Έναρξη την Τετάρτη 23/12 ώρα 20:00

Η διαδικτυακή περιήγηση στην έκθεση θα πραγματοποιηθεί μέσα από τα κοινωνικά µας δίκτυα:
https://www.facebook.com/synergasiaorg
https://synergasia.wixsite.com/synergasia

http://www.emiliabouriti.com/

Συµµετέχουν οι καλλιτέχνες:
Νίκος Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Βερούτης, Παναγιώτης Βρούβας, Θόδωρος Γεωρνταµιλής, Θεανώ Καµπόλη -Κουράση, Χριστόφορος Κώνστας @Xsquare DesignLab , Θρασύβουλος Λιάκος, Σοφία Μαυρίδη, Μαρία Μηλιώνη, Δήµητρα Μουλντή, Δαυίδ Μπάκας, Αιµιλία Μπουρίτη, Δηµήτρης Μπουρίτσας, Ευφροσύνη Νερούτσου, Κωνσταντίνα Πηλιχού, Εύα Πόγκα, Χρήστος Ρούσσος, Ματίνα Σιώκη, Αλεξάνδρα Τσίγκου

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΜΟΛΗ
Αιμιλία Μπουρίτη| Καλλιτεχνική πλατφόρμα Συν+εργασία

Σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Μια άλλη ματιά στη δική τους πόλη, τον Ασπρόπυργο, καταθέτουν 19 καλλιτέχνες, στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Το βλέμμα μου και η πόλη», που οργανώνουν η Αιμιλία Μπουρίτη με την Καλλιτεχνική πλατφόρμα Συν+Εργασία, στο πλαίσιο της ενότητας «Γιορτή στην Κοινότητα», του Διεθνούς προγράμματος Αμολή. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από τις 23 Δεκεμβρίου 2020 (ώρα 20.00) ως τις 23 Ιανουαρίου 2021.

Οι δεκαεννέα αυτοί καλλιτέχνες από τον Δήμο Ασπρόπυργου συμπυκνώνουν στην εικαστική ματιά τους εικόνες και βιώματα και τοποθετούν νοητά τα έργα τους κατά μήκος της κεντρικής αρτηρίας της πόλης, τη Λεωφόρο Δημοκρατίας.
Αυτό που ξεχωρίζει στην έκθεση είναι η ποικιλομορφία των έργων, η διαφορετικότητα των προσεγγίσεων και των υλικών. Τα έργα είναι εμπνευσμένα είτε από μνήμες και παραδοσιακές πρακτικές είτε από σύγχρονες προσεγγίσεις με έντονο το στοιχείο του πειραματισμού. ‘Ένα εικαστικό πανόραμα της πόλης του Ασπροπύργου, που μεταφέρει το προσωπικό στίγμα καθώς και την αγάπη των καλλιτεχνών για την πόλη.

Αν και η έκθεση διοργανώθηκε μέσα στην πανδημία, και μέσα από διαδικτυακές συναντήσεις το αποτέλεσμα που προκύπτει αποτυπώνει το αληθινό ενδιαφέρον των καλλιτεχνών για το εγχείρημα αυτό. Η έκθεση μεταφέρει το μήνυμα ότι ο Ασπρόπυργος είναι μία πόλη με μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική και στον τομέα της τέχνης.

Η έκθεση δεν είχε μία επιμελητική διαδικασία, ακολούθησε το μοντέλο της αυτοοργάνωσης.

Αιµιλία Μπουρίτη Εικαστικός | Performance Artist
Διευθύντρια της Καλλιτεχνικής Πλατφόρµας Συν+Εργασία

Για την έκθεση συνεργάστηκαν:
Βούλα Ανδρώνη: Σχεδιασµός-Υλοποίηση Εικονικής Πινακοθήκης
Κωνσταντίνος Βερούτης: Καλλιτεχνικός Συντονισµός
Μιχάλης Σφακιανάκης : Σχεδιασµός -Υλοποίηση Χάρτη

syn.ergasia@outlook.com
https://synergasia.wixsite.com/synergasia
www.emiliabouriti.com