“Αηδόνι μου κοιμήσου” – νέο τραγούδι από τους Άμμος

Η επιστροφή των Άμμος μετά από 12 χρόνια απουσίας αποδεικνύει ότι μερικά πράγματα αξίζουν την αναμονή. 

Το τραγούδι της επιστροφής τους είναι το “Αηδόνι μου κοιμήσου” ένα εντυπωσιακό χαρμάνι από κιθαριστικό ήχο, απόηχους από το δημοτικό τραγούδι, electronica και μια ρομαντική μελαγχολία που μοιάζει να καδράρει όλα αυτά τα στοιχεία σε ένα πίνακα γεμάτο εικόνες και συναισθήματα. 


Στην ερμηνεία του τραγουδιού συμμετέχει ο Άρης Σιαφάς, (a.k.a. The Singing Head), πάλαι ποτέ τραγουδιστής των εξαιρετικών Μatisse, δίνοντας μια ελεγειακή, απογειωτική ερμηνεία. 

Το βιντεοκλίπ του κομματιού δημιούργησε και σκηνοθέτησε ο Έριν Μπουσούνης και δίνει με την εικόνα του την άγρια ομορφιά μιας ομάδας μοναχικών νέων. Όπως λένε και οι δημιουργοί του τραγουδιού, “είναι γραμμένο για όλες τις άγριες, τρομαγμένες, μοναχικές ψυχές. Είναι μια αγκαλιά και ένα χάδι θαλπωρής, ένας καθησυχασμός, ένα νανούρισμα“. 

Το συγκρότημα  Άμμος δημιουργήθηκε το 1992 από τους Γιώργο Μπουσούνη και Γιώργο Γκίνη και πρωτοεμφανίστηκε στην δισκογραφία το 1997 με την συμμετοχή του στο αφιέρωμα «Το μίξερ της Λένας Πλάτωνος». Από τότε μέχρι και σήμερα έχει ηχογραφήσει τέσσερα άλμπουμ και αρκετά singles και έχει κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις.
Πριν τους  Άμμος ο Γιώργος Γκίνης συμμετείχε στο θρυλικό σχήμα των Alive She Died, ενός από τα πιο χαρακτηριστικά συγκροτήματα του ελληνικού new wave, που πριν λίγα χρόνια επανήλθαν στο προσκήνιο μέσα από την χρήση της διασκευής τους στο She’s Lost Control των Joy Division, σε καμπάνια του Οίκου Gucci. Κάποια στιγμή στο σχήμα εντάχθηκε και ο Γιώργος Μπουσούνης και αργότερα το γκρουπ μετεξελίχθηκε στους Trespass. 

Τα σχεδόν 30 χρόνια που είναι ενεργοί, οι  Άμμος έχουν αλλάξει πολλές συνθέσεις και μέλη (με εξαίρεση τους ιδρυτές Γκίνη- Μπουσούνη) ενώ σήμερα το γκρουπ αποτελείται από τους: 
-Γιώργο Γκίνη (Στιχουργό, DJ,φωνή, παραγωγό)
-Ηλία Καραχάλιο (Τύμπανα)
-Ανέστη Ψαραδάκο (Κιθάρες)
-Γιώργο Μπουσούνη (Συνθέτη, keyboards,φωνή, παραγωγό)
-Κωστή Βήχο (Μπάσο)
-Ορέστη Αναβάλογλου (Κιθάρες)
-Χρήστο Αλεξάκη (τρομπόνι, keyboards)

Ακολουθήστε τους  Άμμος στο Facebook